2016 > 03

Det har varit väldigt tyst här på bloggen sedan Frans vann melodifestivalen. Vad finns det att säga? Det mesta av mina åsikter var sagda redan innan finalen drog igång. Synd att det slutade som det gjorde, men kul att Wiktoria fick en andraplats från Sveriges röster!

Bäst under kvällen tycker jag som vanligt var Måns Zelmerlöw och den nya versionen av Heroes. Självklart var också det stora schlagermedleyt en favorit.

Nåja, Melodifestivalen är nu över och det är bara att se fram emot Maj och Eurovision Song Contest i Stockholm. 10 Maj går första semifinalen av stapeln. 

Min helg har mest bestått av återhämtning efter veckan som har gått. Veckan har bjudit på mycket jobb men också en hel del kalasande! Ett kärt återbesök att skett här på Lanzarote, så att vara ute och sjunga karaoke har varit ett måste!

I Torsdags var det St. Paddys Day, vilket är Irlands nationaldag! Jag hoppade in och hjälpte till att jobba på The Harp Bar på dagen, och sedan sjöng jag som vanligt på kvällen. Oj, vilken fest det blir! Irländarna vet hur man firra

Read the whole post»

När det nu är schlagerkväll ikväll så måste man ju förbereda. Mat ska förberedas, så också snacks, tidningar med tabeller, dryck och självklart också schlagertårtan!

Här har ni receptet på min favorit:

225 g Smör
250 g Mörk Choklad
1 msk Starkt Kaffe
5 Ägg
85 g Socker
85 g Vetemjöl
1 tsk Mald Kanel
175 g färska hallon
Florsocker att pudra över med

Receptet är superenkelt. Gör ihop ett vattenbad med Chokladen, smöret och kaffet.
Vispa ihop ägget och sockret i en separat skål. Vänd sedan försiktigt i chokladblandningen i denna skål.
I en ytterligare separat skål så siktar du ner mjölet och kanelen och vänder sedan ner det i skålen med choklad och ägg osv. Häll sedan ner detta i en bakform och lägg i hallonen . Grädda detta sedan i ugnen på 160 grader och i 35 - 45 min. Pudra sedan med florsocker. Sen har du den perfekta schlagertårtan :)

Read the whole post»
Storfavoriten Frans har under dessa veckor blivit anklagad för plagiat av Matt Simons låt "Catch & Release". Vad tycker du? är det likt? 
 
Read the whole post»

Det är fredag och det är endast ett gig kvar tills jag har en ledig dag. Det har minst sagt varit 2,5 vecka fyllda med jobb, men det har varit riktigt roligt. Har hjälpt till på Flamingo Beach med showerna där samtidigt som jag också har gjort mina egna gig, så det har blivit mycket - men kul! Så imorgon blir min första lediga dag på länge. Hur ska jag spendera denna? Tål att klura ut. 
Men en sak som jag definitivt kommer att göra, och som jag dessutom ser så otroligt mycket fram emot är att se finalen av melodifestivalen. Dessa 6 veckor har gått otroligt snabbt. Årets melodifestival har kanske inte varit fylld med överdrivet många hits, men den har ack varit så händelserik. Bidrag som blivit diskade, anklagade för plagiat, programledare som har blivit kickade och storfavoriter som har blivit direkt utskickade. Snackisarnas år!
Här är morgondagens startfält:

1.Panetoz - Håll Om Mig Hårt
2.Lisa Ajax - My Heart Wants Me Dead
3.David Lindgren - We Are Your Tomorrow
4.Saraha - Kizunguzungu
5.Oscar Zia - Human
6.Ace Wilder - Don't Worry
7.Robin Bengtsson - Constellation Prize
8.Molly Sandén - Youniverse
9.Boris René - Put Your Love On Me
10.Frans - If I Were Sorry
11.Wiktoria - Save Me
12. Samir & Viktor - Bada Nakna

Andra Chansen gav alltså 4 tävlanden till i finalen. Samir & Viktor, Panetoz, Saraha samt Boris René har alla fått en finalplats. 
Ett näst intill helt popbaserat startfält i år, vilket man kan tycka är lite synd. 
Personligen så saknar jag Isa i finalen. Enligt mig var hon garanterad en finalplats. Veteranerna i tävlingen borde ha haft starkare låtar och på vis kanske skulle vara i finalen. Det får vi aldrig veta.
Men om vi koncentrerar oss på dessa 12 låtar - vilka kommer det att gå bra för?
Frans ligger 1a på bettinglistorna, trots anklagelserna på plagiat av en redan existerande låt. 
Oscar Zia kan också vara farlig imorgon, tillsammans med Molly Sandén. 
Mina personliga favoriter är Robin Bengtsson, Ace Wilder och Wiktoria. Kommer självklart hoppas på bra placeringar imorgon. 

Mest intresserant i morgondagens show kommer troligtvis mellanakten vara. Ett långt schlagermedley med 15 artister kommer att framföras. Alla med låtar från den "moderna melodifestivalen". 

Imorgon är den stora dagen, är ni redo? :)
 

Read the whole post»