Kväll nummer 1. 

Nu har även melodifestivalen nått Spanien. Ja, vad ska man säga? Precis som budskapet på mellanakten så märker man att SVT inte vill att Sverige ska vinna Eurovision song contest i år. Känslan av kvällens tävling är att det är en chans för artister att visa upp sig och göra PR, vilket så klart är tanken bakom det hela varje år. I år dock känns det tydligt att vi vet att vi inte kommer vinna. 
Samma känsla fick man av tävlingen 2013. Inget fel med det!

I programledarrollen så lyser Petra Mede som den stjärna hon är, och jag ser verkligen fram emot att se henne än en gång i Eurovision senare i år. 

Till final denna veckan gick Ace Wilder med hennes "Don't Worry" och Robin Bengtsson och låten "Constellation prize". Helt rätt enligt mig. 
Robins låt var absolut kvällens bästa och jag tyckte det var otroligt charmigt med munspelet även om det var helt och hållet fake. 
Ace har ju inte direkt någon sångröst tyvärr, men otrolig karisma och hon är en duktig dansare. Bra låt!

Tycker att Samir och Viktor hade en typisk sommarplåga men detta är dock inget för min musiksmak. De kommer dock gå hem hos småtjejerna där ute, det är jag övertygad om. 

Albin & Mattias - Vad ska man säga? För mig var detta en kisspaus-låt, vilket är synd. Mattias är för bra för detta!!

Pernilla Andersson vill visa uttryck och känslor med sin låt "Mitt guld". För mig går det tyvärr inte hem. Var 3 långa minuter. 

Mimi Werner - Ännu en gammal klasskompis i mellon. Bra jobbat Mimi! Tyvärr gick det inte hela vägen. Bra show där, och jag diggade kläderna ;)
Efter Linus Svenning och Mimi Werner... ska kanske en tredje från klassen i Lund vara med i mellon? Vad sägs om en Sarah Müller här näst? ;)

Anna Book - bra kämpat! Det bara skrek schlager om denna låt! Verkligen alldeles för mycket gammal schlager för min del, men tuff brud som går upp och kör sådär efter två svåra dagar för henne! Respekt!

Bäst ikväll tycker jag helt utan tvekan var Jonas Gardell som äntligen är tillbaka med sin schlagerskola. Älskade detta när det var med i mellon 2002. Fantastiskt! Hoppas på detta varje vecka i år! 

Nästa vecka har vi att vänta bland annat David Lindgren och den omtalade Molly Pettersson Hammar i Skånes Malmö. Kommer att bli spännande. Mest ser jag som vanligt fram emot Charlotte Perrelli, som dock inte får vara programledare, utan kommer att vara med som gästartist på grund av att SVT inte kan läsa avtal ordentligt. Skandalerna fortsätter i årets melodifestival. Jag väntar på spänning inför nästa! 

 

Comments:

Latest posts

Latest comments

  • Lilian » The Big Break:  ”I'm looking forward to see you again and listen to you at new Marea. Until then ..”

  • Lilian müller » Nr 3!:  ”Vi kan ju talas vid när du hört kvällens resultat :)”

  • Lilian müller » Underbar tid av året / Wonderful time of the year..:  ”Erkänner - jag kommer arr titta. I alla fall i början. Och konstaterar att du fi..”

  • Lilian müller » Sweden vs Lanzarote:  ”Tack själv för att du var här under julen, underbart roligt tyckte vi i familjen..”

  • Lilian müller » Day 1 :  ”Good luck Sarah! I am sure you will be successful :)”

Archive

Links