Personal space invader

Resan tog otroligt många timmar och med bara 3 timmar sömn var jag jättetrött. När man bor i både Sverige på och Lanzarote så vänjer man sig att byta flyg. Det måste man nämligen för det mesta göra minst en gång. Denna gång åkte jag via Bryssel. Kom tillbaka till Lanzarote vid tidiga kvällen och fick snabbt duscha och äta och sen åka iväg på gig på kvällen. Äntligen är rösten tillbaka och min energi är påfylld (trots den långa resan och lite sömn). 

När man är ute och reser har man ett utmärkt tillfälle att studera människor. Det har jag alltid tyckt varit väldigt fascinerande. Hur folk beter sig, hur de går och talar.Man möter människor från hela världen på en flygplats. Undra vilja historier dom har?
När jag stod i kön för att boarda planet i Köpenhamn så tänkte jag mycket på detta. Tjejen i andra kön såg otroligt hjärtskärad ut. Hon tittade bort från folkmassan medans hennes tårar föll. Undrar vad hon har varit med om? Kanske hade hon tagit farväl av sin kärlek? Kanske en familjemedlem?
Hon kanske hade varit med om ett uppbrott? Hur som helst ville jag gå fram och krama om henne, men hade då troligtvis blivit klassad som en galning. 
Kvinnan bakom mig var en sån otroligt irriterande människa. Ni vet såna människor som inte förstår någonting om vad vi kallar "Personal space". Det spelar ingen roll om jag försökte ta avstånd - Varje gång jag flyttade så flyttade hon efter och skulle hela tiden gå in i mig eller min handväska. Som den typiska svensk jag är så blir jag otroligt obekväm av kroppskontakt med en främling, och för mig så är det något som kanske borde skrivas in i lagboken - gå inte in i någons revir när du inte är tillåten av denna part". 
Också Ryanairs fantastiska små flygplan gör så att jag måste vänja mig vid personen bredvid som armbågar mig i magen så fort hen ska vända blad i tidningen eller ta av sig jackan. 

Hur som helst, nu är jag hemma och kanske lite mer utvilad än igår :)

Så, vad säger vi nu om Melodifestivalens tredje deltävling? Var det någon som ens kommer ihåg den idag? För mig gick den väldigt obemärkt förbi.
Varför är det alltid så att den tredje deltävlingen är fylld med mellanmjölk?
Jag tycker synd om dessa artister som lägger ner så otroligt mycket tid och pengar, och sen blir helt bortglömda. 
Låtarna denna vecka var inte många som utmärkte sig. Human av Oscar Zia är en otroligt bra låt enligt mig och tycker att det är extra kul att den är skriven av en gammal skolkompis Victor Thell. 
Däremot måste jag rikta skarp kritik åt SVTs produktion i år. De har fått för sig att rikta alla lampor ut mot publiken istället för på artisten, vilket betyder att tittarna blir bländade och man ser absolut ingenting. Det blir bara ett enda stort ljus och man ser inte vad som är på scenen alls. Jag förstår inte hur SVT har tänkt här? Är detta modernt? Måste modernt betyda dåligt i detta fall?
Tycker detta förstör de flesta låtarna, vilket är otroligt synd. 

Saraha startade tävlingen med en afrikansktinspirerad låt. Detta tycker jag var helt okej, men inget som direkt berörde. Swingflys låt förstod jag mig inte på överhuvudtaget.
Sen har vi pojkarna i Smilo som sjöng en EDM-låt. Låten var absolut bra men tycker att de kanske borde jobba lite på säkerheten på scenen och uttryck och så, annars var det en låt som jag faktiskt tycker kunde ha gått åtmindstone till andra chansen.
Synd tycker jag om After Dark som kom sist, men jag måste också erkänna att jag har hört den här låten väldigt många gånger förrut. Men självklart ska vi ha en typisk schlager i tävlingen. Annat vore galenskap. 
Lisa Ajax gick tillsammans med Oscar Zia till final. Detta är två säkra och duktiga artister.Hade väntat mig lite mer av Lisa Ajax låt men hon gjorde ett bra jobb!
Oscar Zia är duktig med en grym låt, men wow. Börjar jag bli gammal eller var det fler än jag som inte kunde titta på grund av kamerabyte ca 200 gånger?
Mina ögon hängde absolut inte med och detta är något som enligt mig stjälper hans bidrag.
Boris René gick till andra chansen med sin ganska tjatiga låt. Dock ganska charmig artist i övrigt.

Programledarna? Ja, Jag är inget stort fan av Schyffert, och skrattade inte alls åt hans humor tyvärr. Gina hade något konstigt på huvudet, och det är ungefär det jag har att säga, vilket kanske säger en hel del om kvällens prestationer. 

Jonas Gardell var återigen tillbaka med sin schlagerskola, vilket jag älskar. Denna gång handlade det om gamla, unga, och galna artister. Han tog upp ett bidrag från 2002 med Molle och Ann-louise Hansson.Kom ihåg att jag satt med stora frågetecken i huvudet och började skratta för jag inte förstod mig på denna låt. Detta var 14 år sedan och det känns som nyss. Återigen - jag börjar nog bli gammal. 

Nej, jag hoppas på en mer fartfylld deltävling nästa vecka. Den fjärde och sista för i år. 

Nu ska jag ut och njuta av solen, Hej på er :)
 

Comments:

Latest posts

Latest comments

  • Lilian » The Big Break:  ”I'm looking forward to see you again and listen to you at new Marea. Until then ..”

  • Lilian müller » Nr 3!:  ”Vi kan ju talas vid när du hört kvällens resultat :)”

  • Lilian müller » Underbar tid av året / Wonderful time of the year..:  ”Erkänner - jag kommer arr titta. I alla fall i början. Och konstaterar att du fi..”

  • Lilian müller » Sweden vs Lanzarote:  ”Tack själv för att du var här under julen, underbart roligt tyckte vi i familjen..”

  • Lilian müller » Day 1 :  ”Good luck Sarah! I am sure you will be successful :)”

Archive

Links