Två Melodifestivaler!

Wow, Jag har just landat i Skåne för en veckas avbrott från solen på Lanzarote. 
Landar i Köpenhamn, Danmark. Detta land hade faktiskt deras Melodi grand prix ikväll, och på andra sidan bron så började precis andra deltävlingen i melodifestivalen när jag åkte förbi Malmö Arena. Kändes väldigt konstigt att inte sitta i arenan, men hittade inget flyg som anlände så pass tidigt. 
Hur som helst. I Danmark vann en grupp som kallar sig för Lighthouse X. De kommer tävla i Stockholm på Eurovision song contest med låten Soldiers of love.  En typisk pojkbandslåt som jag ärligt talat inte tror kommer gå så långt. 
Helt okej, men inte mer är så. Ni kan lyssna på Danmarks bidrag här:
https://open.spotify.com/track/6GqgqnOOzjUJrmdOoa7UwF

Så vidare till Sveriges tävling. Idag var det dags för den andra deltävlingen och den hölls i underbara Malmö och Malmö arena. 
Så, vad var bäst ikväll?
Min åsikt är absolut att Jonas Gardell, Peter Haber och Charlotte Perrelli ägde denna kväll.
Jonas Gardells schlagerskola var bättre än någonsin, och jag måste erkänna att jag älskar att mina gamla favoriter "Friends" fick vara med på ett hörn. Peter Haber gjorde en fantastisk tolkning på Kicki, Bettan, och Lottas låt "Vem é de du vill ha"tillsammans med skådespelaren Krister Henriksson, och Charlotte gjorde många uppvisningar på vilket proffs hon faktiskt är. Tyvärr var dessa utan tävlan denna kväll och då måste min röst gå till Wiktoria. Denna låt var utan tvekan bäst ikväll och hon hade också en av de bästa rösterna under kvällen. Snyggt nummer, med en låt som fångar en och en tjej som har en otrolig utstrålning och snygg röst! Bra jobbat!
Med sig till final tog hon David Lindgren. Vad tycker vi om detta? Måste säga att det är otroligt synd att en kopia av Axwell Ingrossos låt Sun is shining är med i melodifestivalen och går till final. En mycket sämre kopia dessutom. Denna låt som fick mig att stå och dansa som en galning under Summerburst denna sommar var helt underbar. Davids kopia ikväll var bara sorglig och otroligt irriterande, utan någon som helst känsla. Men statistiskt sett så är det kanske inte så konstigt att en flickfavorit går vidare i ett gäng av unga tjejer som tävlar. Vi får se hur det går i finalen!!

Andra chansen då? Isa och Molly PH. Tycker absolut att Isa förtjänade en finalplats under denna deltävling, och förstår om hon är besviken. 
Det var ett snyggt nummer med en ung tjej som sjunger en stor låt och lyckas ganska bra. 
Molly PH? Jag vet att det är många människor som tycker att hon är fantastisk. Jag tycker att hon är en duktig sångerska, som dock kanske borde skippa lite "Add libs" och kommer lite på rätt väg istället. Låten var sämre än hennes förra och tycker att det har varit lite överdrivet med denna hype!

Krista från Finland gjorde ett bra jobb ikväll och har en enorm utstrålning. proffsigt framträdande som borde ha gått åtminstonde till andra chansen. 

Utslagna denna kväll var Viktor och Natten, och gubbtrion Uno, Patrik och Tommy. 
Viktor sjöng en låt som också lät som en kopia denna kväll. I detta fall på Oskar Linnros "Från och med du". Inte en favorit hos mig. 
Och trion - Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. På ett sätt gör dom en fin version av en låt som bara sjungs upp och ner, vilket saknas i denna festival. Men å andra sidan gör dessa män verkligen en parodi på sig själv. Verkar inte som att så mycket har hänt på 30 år där. 

I årets festival märks det tydligt att de flesta har tagit efter Måns vinnande koncept förra året med den tekniska scenshowen. 
Antingen är det pyroteknik, laser, eller skuggkonst i bakgrunden. Absolut är detta på många sätt häftigt och i vissa fall effektfullt. Dock saknar jag det enkla i låtarna. När man faktiskt kan lyssna på låten och artisten. Detta gör nog dock att jag låter som 70+, minst, haha. 

Vad tycker ni om dagens deltävling?

 

Charlotte Perrelli i  sin ursnygga klänning från Ballmain. 

Comments:

Latest posts

Latest comments

  • Lilian » The Big Break:  ”I'm looking forward to see you again and listen to you at new Marea. Until then ..”

  • Lilian müller » Nr 3!:  ”Vi kan ju talas vid när du hört kvällens resultat :)”

  • Lilian müller » Underbar tid av året / Wonderful time of the year..:  ”Erkänner - jag kommer arr titta. I alla fall i början. Och konstaterar att du fi..”

  • Lilian müller » Sweden vs Lanzarote:  ”Tack själv för att du var här under julen, underbart roligt tyckte vi i familjen..”

  • Lilian müller » Day 1 :  ”Good luck Sarah! I am sure you will be successful :)”

Archive

Links