Deltävling 4!

Efter en lång dag av jobb igår så har jag nu hunnit titta på min favorittävling -Melodifestivalen! Igår ägde den sista deltävlingen rum i Gävle. Tänk att det har gått så fort? Nu är det bara andra chansen och finalen kvar, sen måste man vänta ett helt år till. Känns nästan som julafton. Där finalen är som själva julafton och att läsa allt skvaller och skriverier i pressen dagen efter känns som juldagen. Bara talan om deltävlingarna, det är ju som var sin advent? Perfekt!

Nåja, så vad tyckte vi om igår?
Först och främst måste jag säga att detta var den bästa programledarkonstillationen hittills. Sarah gjorde Gina lite lugnare (förutom en incident där hon förnedrade Frans). 
Sarah var superproffsig och dessutom ursnygg!! Wow vad hon har gått ner i vikt!
Molly Sandén och Frans gick vidare till final. Frans som vi kommer ihåg som barn när han sjöng "Who's da man? Zlatan", har helt plötsligt växt upp och sjöng nu en modern poplåt som tog honom vidare hela vägen till Friends arena.Ganska bra låt som kommer gå bra på radion!!
Molly då? En så riktigt bra sångerska, men kanske inte med en låt som jag tycker passar henne. Känns som ett Loreen-kopierande? Fint nummer men hade velat ha en större refräng!

Andra chansen då? Dit gick de härliga grabbarna från Panetoz! Man kan ju inte bli annat än glad när man ser deras nummer. Duktiga killar som har otroligt bra energi och en härlig låt! Borde kanske enligt mig gått direkt till final, men vi får se vad som händer nästa helg!
Vem tog den andra platsen då? Jo, tjejerna från Dolly Style. Det finns säkert delade meningar om vad man tycker om denna trio, men jag är nästan helt säkert att jag hade älskat dom när jag var runt 10 år. Deras låt var bättre detta året än förra enligt mig och de har bra energi. Bra dagispop för barnen helt enkelt!

Eclipse kom på femte plats med en rocklåt som jag glömde lika fort som den spelades.
Vad ska man säga? Helt okej?

Utslagna först var veteranerna Linda Bengtzing och Martin Stenmarck? Varför detta nu då?
Kanske för att melodifestivalen har blivit en total poptävling med största delen barn som röstar. Också kan jag medge att det inte var några vinnarlåtar. Linda är väldigt proffsig på scenen och hade en kaxig låt som var väldigt kvinnopolitisk. Tyckte inte att låten passade med vers och refräng. Var nästan som att de kom från 2 olika låtar? Synd på en sån proffsig artist!
Martins låt lät som en av alla hans låtar. Betyder dock inte att det var dåligt. Han är en väldigt duktig artist som har en fantastisk röst och scennärvaro. Kanske dock var detta lite tråkigt?

I år har det minst sagt gått ganska dåligt för veteranerna i tävlingen. De flesta är utslagna. Vad betyder detta?
Jag tror faktiskt att app-röstandet är en stor del av anledningen. Målgruppen blir mer och mer för ungdomar som vill höra det dom hör på RIXFM. 

Christer Björkman och Sverige, dags att börja om! Fast såklart, vi vill ju inte vinna i år??

 

Comments:

Latest posts

Latest comments

  • Lilian » The Big Break:  ”I'm looking forward to see you again and listen to you at new Marea. Until then ..”

  • Lilian müller » Nr 3!:  ”Vi kan ju talas vid när du hört kvällens resultat :)”

  • Lilian müller » Underbar tid av året / Wonderful time of the year..:  ”Erkänner - jag kommer arr titta. I alla fall i början. Och konstaterar att du fi..”

  • Lilian müller » Sweden vs Lanzarote:  ”Tack själv för att du var här under julen, underbart roligt tyckte vi i familjen..”

  • Lilian müller » Day 1 :  ”Good luck Sarah! I am sure you will be successful :)”

Archive

Links